کاربر: میهمان
با پزشکان معرفی شده در این سایت تماس بگیرید و مشکلات خود را مطرح نمایید  

اطلاعاتی درباره سرطان دهان

سرطان دهان چیست؟

سرطان دهان در دهان و یا به تعبیری دیگر، در حفره دهانی آغاز می شود. منطقه ای از بدن شامل لب ها، جدار داخلی لب ها و گونه ها، دندان ها، لثه ها، بخش بیشتر زبان، ته دهان و سقف استخوانی دهان.

همچنین سرطان دهان می تواند به oropharynx نیز سرایت کند که بخشی از گلو است که درست در پشت دهان قرار دارد.

هنگامی که سرطان دهان در این بخش بوجود آید، سرطان oropharyngeal یا سرطان گلو نامیده می شود و می تواند شامل عقب زبان، عقب سقف دهان، لوزه ها و دیواره بالائی گلو باشد.

حفره دهانی و oropharynx ، کلیدهایی به عملکرد سالم بدن هستند. این بخش ها به تنفس، خوردن و صحبت کردن کمک می کنند. غدد بزاقی در حفره دهانی، خرد شدن غذایی را که می جویم آغاز می کنند که بخشی اساسی از سیستم هضم غذا است.

سرطان می تواند در هر بخشی از حفره دهانی پدید آید. چون هر بخش از حفره دهانی با دیگر بخش ها متفاوت است، سرطان دهان، گستره پهناوری از انواع سرطان را دربرمی گیرد که با روش های گوناگونی درمان می شوند.

هر ساله حدود 34000 مورد جدید سرطان دهان در ایالات متحده دیده می شود. شایع ترین محل برای سرطان دهان، زبان است که 25% از سرطان های دهان را دربرمی گیرد. لوزه ها، لب ها و تاحدی غدد بزاقی، 10 تا 15 درصد از همه سرطان های دهان را به خود اختصاص می دهند و بقیه موارد سرطان دهان در لثه ها، کف دهان و دیگر بخش های حفره دهانی دیده می شوند.

انواع سرطان دهان

چندین نوع سرطان دهان وجود دارد که می تواند در حفره دهانی آغاز شود.

  • سرطان یاخته پولکی: بیشتر از 90% سرطان ها در حفره دهانی رخ می دهد و oropharynx ، سرطان یاخته پولکی می باشد. معمولا گلو و دهان با یاخته های به اصطلاح پولکی پوشانده شده اند که سطحی تخت دارند. سرطان یاخته پولکی بدین معنی است که برخی از یاخته ها غیرطبیعی هستند.

  • سرطان زگیل مانند: حدود 5% از تومورهای حفره دهانی، سرطان زگیل مانند هستند که نوعی از سرطان با رشد خیلی کم می باشد که از یاخته های پولکی ساخته شده است. این نوع سرطان دهان بندرت به دیگر بخش های بدن سرایت می کند اما می تواند به بافت های پیرامون منطقه اصلی خود هجوم ببرد.

  • سرطان غده بزاقی جزئی: این گروه شامل چندین نوع سرطان دهان می شود که می تواند در غدد بزاقی جزئی بوجود آید که در تمام جداره دهان و گلو یافت می شود. این انواع از سرطان، سرطان adenoid cystic ، سرطان mucoepidermoid و adenocarcinoma با درجه پایین دارای چند دگردیسی می باشد.

  • سرطان های غدد لنفاوی: سرطان دهان که در بافت های لنفاوی پدید آید که بخشی از سیستم ایمنی بدن می باشد، سرطان غدد لنفاوی نامیده می شود. لوزه ها و بن زبان، هر دو شامل بافت های لنفاوی می باشند.

  • تومورهای خوش خیم دهان و تومور oropharyngeal : چندین نوع تومور غیر سرطانی و موارد شبه تومور وجود دارد که می تواند در حفره دهانی و oropharynx پدید آید. گاهی این شرایط ممکنست منجر به سرطان شود. به این دلیل، تومورهای خوش خیم که معمولا دوباره پیش نمی آیند، اغلب با جراحی برداشته می شوند. این نوع زخم های خوش خیم شامل موارد زیر می باشد:

  •  Eosinophilic granuloma

  •  Fibroma

  • تومور یاخته ای granular

  • Karatoacanthoma

  • Leiomyoma

  • Osteochondroma

  • Lipoma

  • Schwannoma

  • Neurofibroma

  • Papilloma

  • Condyloma acuminatum

  • Verruciform xanthoma

  • Pyogenic granuloma

  • Rhabdomyoma

  • تومورهای Odontogenic (زخم هایی که در بافت های تشکیل دهنده دندان آغاز می شوند)

  •  Leukoplak و erythroplakia : این شرایط غیر سرطانی بدان معناست که انواع خاصی از یاخته های غیرطبیعی در دهان و یا گلو وجود دارد. در حالت داشتن leukoplakia ، منطقه سفید رنگی را می توان دید و با erythroplakia ، منطقه قرمز رنگی دیده می شود که تخت و یا تقریبا برآمده می باشد و اغلب با خاراندن خون ریزی می کند. هر دو شرایط ممکنست مرحله ای قبل از سرطان باشند؛ این دو می توانند انواع گوناگونی از سرطان را پدید آورند. هنگامی که این شرایط پیش می آید، یک biopsy و یا تست دیگری انجام می شود تا تعیین شود که آیا یاخته ها، سرطانی هستند یا نه.بیشتر موارد leukoplakia خوش خیم هستند؛ حدود 25% از آنها یا سرطانی هستند و یا در مرحله پیش سرطانی قرار دارند. معمولا erythroplakia جدی تر است و درحدود 70% از این موارد سرطانی، یا درست سر وقت و یا دیر هنگام تشخیص داده می شوند.

 

عوامل ابتلاء به سرطان دهان

 عوامل ابتلاء به سرطان دهان کدامند؟

هر کسی می تواند دچار سرطان دهان شود اما برخی از عوامل، احتمال ابتلاء به این بیماری را افزایش می دهد. چندین عامل وجود دارد که ثابت شده است در ایجاد سرطان دهان نقش دارند، اینها عبارتند از :

  • جنسیت: سرطان دهان در بین مردان دو برابر زنان شایع است. این اختلاف ممکنست مربوط به استفاده از الکل و دخانیات باشد، یک عامل عمده ابتلاء به سرطان که در بین مردان متداول تر از زنان است که البته با افزایش مصرف الکل و سیگار در بین زنان، این تفاوت رو به کاهش است.

  • سن : سن متوسط تشخیص سرطان، 62 سال است و دو سوم از افراد دارای این بیماری، بالاتر از 55 سال سن دارند.

  • استفاده از تنباکو: حدود 80% از مردمی که سرطان حفره دهانی دارند، از تنباکو به شکل سیگار، جویدن و یا انفیه کشیدن استفاده می کنند. احتمال ابتلاء به سرطان بستگی به مدت زمان و تعداد دفعات استفاده از دخانیات دارد. سیگار کشیدن می تواند منجر به سرطان دهان و گلو شود و محصولات دخانیاتی که از راه دهان مصرف می شود، به سرطان گونه، لثه و سطح داخلی لب ها منجر می شود.

  • الکل: حدود 70 درصد از کسانی که مبتلاء به سرطان دهان هستند، الکل زیادی مصرف می کنند. احتمال دچار شدن به این سرطان در مورد کسانی که هم الکل و هم دخانیات مصرف می کنند، بیشتر می شود، این احتمال می تواند 100% بیشتر از احتمال مبتلاء شدن افراد دیگر باشد.

  • جویدن برگ تنباکو: بسیاری از مردمان جنوب شرقی آسیا، جنوب آسیا و دیگر جاهای دنیا، برگ تنباکو می جوند. جویدن gutka که ترکیبی از تنباکو و توتون است نیز متداول می باشد. هردوی این مواد به افزایش احتمال ابتلاء به سرطان دهان مرتبط می باشد.

  • پرتو فرا بنفش: سرطان لب در بین کسانی که در فضای بیرون کار می کنند و یا مدتی طولانی در معرض تابش خورشید هستند، بیشتر رایج است.

  • تغذیه ضعیف: بررسی ها نشان داده است که ارتباطی بین برنامه های غذایی با میوه و سبزی کم و ابتلاء به سرطان دهان وجود دارد.

  • عفونت papillomavirus انسانی (HPV) : ویروس های papilloma انسانی و یا HPV ، حدود 100 ویروس مشابه را شامل می شود. بسیاری از HPV ها سبب پیدایش زگیل می شوند اما فقط بعضی از آنها ایجا سرطان می کنند. قابل توجه تر اینکه HPV به سرطان گردن هم ارتباط دارد. همچنین HPV یکی از عوامل ابتلاء به سرطان دهان می باشد. حدود 25% از بیماران دارای این نوع سرطان، تحت تاثیر همان HPV هایی هستند که در سرطان گردن هم دیده می شود. به ویژه ارتباطی قوی بین HPV-16 و سرطان دهان وجود دارد. HPV رفته رفته تاثیر بیشتری در ابتلاء به سرطان دهان پیدا می کند تا سرطان گردن. کسانی که دارای سرطان دهان مرتبط با HPV هستند، تمایلی به سیگار و مشروب ندارند و معمولا بیماری آنها قابل پیش بینی است. عمدتا عفونت های HPV در دهان و گلو، نشانه ای ندارند و فقط درصد کوچکی از این عفونت ها به سرطان تبدیل می شوند.

  • توقف سیستم ایمنی: مصرف داروهایی که سیستم ایمنی را متوقف می کنند مانند داروهایی که برای جلوگیری از پس زدن اعضاء پیوندی و یا برای درمان بیماری های خاص سیستم ایمنی مصرف می شوند، ممکنست احتمال ابتلاء به سرطان دهان را افزایش دهد.

  • Lichen planus : افرادی که حالت شدیدی از این بیماری را دارند، معمولا سبب جوش های خارش داری می شوند اما گاهی به شکل خطوط و یا لکه های سفیدی در دهان و گلو دیده می شوند، ممکنست احتمال بیشتری برای دچار شدن به سرطان دهان داشته باشند. Lichen planus معمولا بر افراد میان سال تاثیر می گذارد.

  • بیماری Graft-versus-host disease (GCHD) : این شرایط می تواند پس از یک پیوند ریشه دندان بوجود بیاید که در آن استخوان باریکی را می توان پس از درمان سرطان جایگزین کرد. یاخته های ریشه جدید، ممکنست یک واکنش به یاخته های خودی بیمار داشته باشد و در نتیجه ممکنست بافت هایی در بدن از بین برود. GVHD احتمال سرطان دهان را افزایش می دهد، سرطانی که پس از 2 سال رخ خواهد داد.

  • سندروم های ژنتیکی : برخی از جهش های ژنی ارثی که سندورم های متفاوتی را در بدن سبب می شود، احتمال بالایی برای ابتلاء به سرطان دهان به همراه خود دارد. اینها شامل موارد زیر می باشد :

  • کم خونی Fanconi : این شرایط خونی توسط غیر طبیعی بودن چندین ژن ایجاد می شود. مشکلات مربوطه می تواند در سنین پایین آغاز شود که اغلب منجر به سرطان خون و یا کم خونی می شود. احتمال گرفتن سرطان دهان در بین افراد دارای این نوع کم خونی، 500 برابر افراد دیگر می باشد.

  • Dyskeratosis congenita : این ارتباط ژنتیکی می تواند سبب کم خونی هم بشود و احتمال ابتلاء به سرطان دهان و گلو را در سن پایین بشدت افزایش دهد.

 عوامل ثابت نشده ابتلاء به سرطان دهان

در سالیان اخیر، نگرانی ها در مورد برخی از فرآورده ها که احتمال ابتلاء به سرطان دهان را افزایش می دهد، زیاد شده است. این نگرانی ها بحث انگیز هستند ولی هنوز در مجامع علمی به اثبات نرسیده اند. فرآورده هایی که تصور می شود احتمال ابتلاء به سرطان دهان را افزایش می دهند، بشرح زیر می باشند :

شوینده های دهان : برخی بررسی ها نشان داده است که ارتباطی بین شوینده هایی که الکل زیادی دارند و احتمال ابتلاء به سرطان دهان وجود دارد. اما دیگر پژوهش ها شک هایی را در این باره بوجود آورده اند. تعداد دفعات استفاده از دهان شویه توسط اشخاصی که سیگار و الکل مصرف می کنند، دو برابر دیگر افراد است. البته ایجاد ارتباط بین دهان شویه و سرطان دهان، تا حدودی مشکل است.

ناراحتی ناشی از دندان مصنوعی : دندان مصنوعی که بد نصب شده و ناراحتی درازمدتی را به همراه داشته باشد، می تواند موضوعی نگران کننده برای سرطان دهان باشد. این ارتباط در طی چندین بررسی ثابت شده است. اما دندان های مصنوعی ممکنست موادی را در خود گیر بیندازد که به عنوان مسبب سرطان دهان شناخته شده اند، مانند الکل و تنباکو. افرادی که دندان مصنوعی استفاده می کنند، باید آن را مرتبا توسط دندانپزشک کنترل کنند، شب ها دندان خودشان را درآورند و هر روزه آن را تمیز کنند و بشویند.

توجه: هر چیزی که احتمال ابتلاء به یک بیماری را افزایش می دهد، عاملی برای احتمال ابتلاء نامیده می شود. دارا بودن عوامل احتمال ابتلاء به سرطان بدین معنی نیست که شما حتما دچار این بیماری خواهید شد و نداشتن این عوامل بدان معنی نیست که شما به هیچ وجه دچار این بیماری نخواهید شد. اگر فکر می کنید که احتمال ابتلاء به این بیماری را دارید، آن را با پزشک خودتان در میان بگذارید.

 

نشانه ها و علائم سرطان دهان

نشانه های سرطان دهان کدامند؟

اولین علائم سرطان دهان ممکنست با دیگر بیماری ها به اشتباه گرفته شود، از قبیل دندان درد یا سرماخوردگی. اگر نشانه ها چند روز و یا چند هفته طول بکشد، لازمست که با پزشک خودتان صحبت کنید که معلوم شود آیا سرطان دارید یا نه. بسیاری از این نشانه ها می تواند ناشی از مشکلات ساده تر و یا سرطان های دیگر باشد. برخی از نشانه ها و علائم متداول سرطان دهان اینها هستند:

  • زخم های ماندگار دهان: زخمی در دهان که بهبود نمی یابد، متداول ترین نشانه سرطان دهان است

  • درد: طولانی شدن درد دهان، نشانه متداول دیگری برای سرطان دهان می باشد

  • برآمدگی یا ضخیم شدن در گونه

  • لکه سفید یا قرمز رنگ در لثه، زبان و یا جداره دهان

  • درد در گلو و یا احساس اینکه چیزی در گلو گیر کرده و پایین نمی رود

  •  سختی در بلع غذا و یا جویدن آن

  • سختی در حرکت دادن فک و یا زبان

  • بیحسی زبان یا بخش دیگری از دهان

  • تورم فک که سبب آسیب دیدن دندان مصنوعی و یا لق شدن آن می شود

  •  لق بودن دندان

  • درد دندان یا فک

  • تغییر صدا

  • برآمدگی در گردن

  • کاهش وزن

  • سختی تنفس مداوم

اگر هر یک از این نشانه ها و علائم سرطان دهان، روزها یا هفته ها وجود داشته باشد، ممکنست پزشک تست هایی را توصیه نماید که بتواند وجود سرطان دهان را بررسی کند. به مانند هر نوع سرطان دیگر، تشخیص سرطان در اسرع وقت، سبب اطمینان از درمان آن خواهد داد.

 توجه: ممکنست که این نشانه ها به دیگر موارد و یا سایر انواع سرطان مربوط باشند. بسیار مهم است که برای تشخیص دقیق، با یک متخصص مشورت کنید.

غربال گیری برای سرطان دهان

اگرچه معمولا غربال گیری برای سرطان دهان توصیه نمی شود ولی اگر نشانه هایی از این بیماری وجود دارد که برطرف نمی شود، چندین آزمایش وجود دارد که می توان آنها را انجام داد.

 

 تشخیص و ردیابی سرطان دهان

نشانه های سرطان دهان کدامند؟

در خلل درمان سرطان دهان، از تصویربرداری و تست های آزمایشگاهی برای تعیین میزان پیشرفت سرطان استفاده می شود. اگر بیماری در برابر معالجات از خود مقاومت نشان دهد، شیوه معالجات تغییر داده می شود.

یافتن برنامه درمانی مناسب برای شما

آزمایش های زیر، اغلب نخستین گام در تشخیص سرطان دهان می باشد :

  •  تاریخچه پزشکی و آزمایش جسمانی : معمولا نخستین گام در تشخیص سرطان، آزمایش جسمانی است. پزشک درباره نشانه هایی که دارید از شما می پرسد، اینکه آیا عوامل ابتلاء را دارید و نیز در مورد دیگر شرایط شما سوال می کند. در خلال آزمایش جسمانی، پزشک ممکنست علائمی از سرطان دهان بیابد. این علائم ممکنست برآمدگی و یا دیگر موارد غیر طبیعی در سر، صورت یا گردن باشد و یا مشکلتی در عصب های صورت یا دهان وجود داشته باشد. همچنین پزشک برای یافتن هرگونه علامت سرطان، داخل دهان را بررسی می کند.

  • اگر پزشک نگران اینست که ممکنست شما سرطان داشته باشید، شما را برای آزمایش های بیشتر پیش یک متخصص می فرستد. متخصص، احتمالا عمل جراحی بر روی سر و گردن شما انجام خواهد داد و احتمالا یک متخصص حلق و گوش و بینی این جراحی را انجام می دهد.

  • معاینه کامل سر و گردن : متخصص، کل سر و گردن را معاینه خواهد کرد که این شامل غدد لنفاوی گردن نیز می باشد، این کار برای بررسی وجود علائم سرطان می باشد. گاهی در این معاینه از آینه هم استفاده می شود تا پزشک بتواند مناطقی از داخل گردن را که بسادگی در دید نیستند، ببیند. دیگر روش هایی که ممکنست به یافتن سرطان دهان کمک کند، اینها هستند :

  • Pharyngoscopy و laryngoscopy غیر مستقیم : ممکنست که پزشک آینه های کوچکی را در پشت دهان شما قرار دهد تا بتواند گلو، ته زبان و حنجره را با وضوح معاینه کند.

  • اندوسکوپی : یک اسکوپ فیبر نوری را که دارای لوله ای باریک، قابل انعطاف و نورانی است، به درون دهان یا بینی فرو می کنند تا پزشک بتواند مناطقی را که دین آنها سخت است ببنید، از قبیل حنجره و پشت بینی.

  • Panendoscopy : اگر پزشک احتمال می دهد که سرطان دهان وجود داشته باشد، احتمال دارد که یک معاینه کامل تر از سر و گردن انجام دهد. در این معاینه، بیمار در اتاق عمل تحت بیهوشی عمومی قرار می گیرد تا کل بدن را بتوان برای بررسی وجود سرطان بررسی کرد. این عمل برای مشاهده گلو، حنجره، نای و نایژه ها انجام می شود. اگر توموری یافت شود، پزشک نمونه هایی از آن را برمی دارد تا بتواند در زیر میکروسکوپ بررسی کند.

  • یاخته شناسی exfoliative : با این روش، منطقه مشکوک با دقت خراش داده می شود تا نمونه ای از یاخته ها گرد آوری شود. این یاخته ها را بر روی تیغه ای شیشه ای قرار می دهند و آن را رنگ می زنند تا بتوان آنها را براحتی در زیر میکروسکوپ دید. اگر یاخته هایی غیر طبیعی دیده شود، یک عمل biopsy عمیق تر انجام می شود. انجام این روش بسیار ساده است و امکان آن را می دهد که حتی مناطقی که کوچکترین حالت غیر طبیعی دارند نیز بررسی شوند که این سبب تشخیص بموقع خواهد بود. اما ردیابی سرطان دهان با استفاده از یاخته شناسی exfoliative می تواند چالش برانگیز باشد و ممکنست که بعضی از سرطان ها نا دیده گرفته شوند و یا با یاخته های غیر طبیعی ولی غیر سرطانی اشتباه گرفته شوند و بنابراین یک عمل biopsy برای تشخیص دقیق لازمست.

  •  biopsy : فقط یک biopsy می تواند تشخیص دقیقی را از سرطان دهان ارائه دهد. نمونه ای از بافت یا یاخته ها برای biopsy مورد نیاز است که باید پیش از معالجه تهیه شود.

انواع biopsy که معمولا برای تشخیص سرطان دهان استفاده می شود، اینها هستند :

  • Incisional biopsy : تکه کوچکی از بافت از منطقه ای که غیر طبیعی بنظر می رسد، بریده می شود. اگر منطقه غیرطبیعی بسادگی قابل دسترسی باشد، نمونه را می توان در مطب پزشک هم برداشت ولی اگر در عمق بیشتری از دهان یا گلو قرار داشته باشد، ممکنست که لازم باشد biopsy در اتاق جراحی انجام شود که بتوان برای جلوگیری از درد، بیمار را بیهوش کرد.

  • استفاده از سوزن ظریف (FNA): در اینجا از یک سوزن خیلی باریک با سرنگ استفاده می شود تا یاخته ها را از یک تومور یا برآمدگی استخراج کند. این شیوه به ویژه می تواند برای چندین موقعیتی که برای سرطان دهان وجود دارد، مفید باشد .

  •  یافتن علت توده جمع شده کوچک : یک عمل FNA ممکنست برآمدگی را آشکار کند که خوش خیم است و ناشی از عفونتی قابل درمان است و نه ناشی از سرطان. ممکنست که این روش، یک کیست غیرسرطانی پر شده از مایع را بیابد که بتوان آن را با جراحی برداشت. هنگامی که این مورد در ارتباط با نشانه های سرطانی باشد، یک آندوسکوپی هم برای تشخیص دقیق سرطان دهان لازم خواهد بود.

  • تعیین میزان گستردگی سرطانی که پیدا شده است : هنگامی که یک عمل FNA در مورد بیمارانی انجام می شود که قبلا تشخیص سرطان دهان در مورد آنها داده شده است، biopsy می تواند نشان دهد که آیا سرطان به غدد لنفاوی گردن گسترش یافته است و یا نه. این اطلاعات به درمان بیماری کمک خواهد کرد.

  • بررسی در مورد عود کردن بیماری : یک عمل FNA در در مورد بیمارانی انجام می شود که قبلا تحت عمل جراحی و یا اشعه قرار گرفته اند تا کنترل شود که آیا توده واقع در گردن که قبلا مورد درمان قرار گرفته است، بافتی است که مشکوک می باشد و بیماری مجددا عود کرده است یا نه.

 تست های تصویربرداری

اگر تشخیص سرطان دهان داده شده باشد، انواع گوناگونی از تست های تصویربرداری وجود دارد که می تواند به تعیین وسعت بیماری کمک کند. اگر هنوز پرسش هایی پس از عمل biopsy باقی مانده باشد، می توان از یک تست تصویربرداری نیز برای تعیین این موضوع استفاده کرد که آیا سرطانی وجود دارد یا نه. انواع تست های تصویربرداری که معمولا در مورد سرطان دهان استفاده می شوند، اینها هستند :

 عکس برداری با پرتو ایکس از سینه : یک عکس برداری با پرتو ایکس از سینه ممکنست انجام شود تا بررسی شود که آیا سرطان به شش ها سرایت کرده است یا نه. سرطان در شش ها وجود نخواهد داشت مگر در مراحل پیشرفته بیماری. عکس برداری با پرتو ایکس معمولا یک رویه سرپایی است و این بدان معنی است که شما برای انجام آن، نیازی به پذیرش در بیمارستان ندارید. اگر نتیجه کار موردی غیرطبیعی را نشان دهد، تست های بیشتری مورد نیاز خواهد بود.

سی تی اسکن : سی تی اسکن می تواند اطلاعات بیشتری را در مورد سایز، شکل و موقعیت هر گونه توموری را بدست دهد و ممکنست کمک کند که بتوان غدد لنفاوی بزرگ شده را شناسایی کرد.

تصویربرداری تشدید مغناطیسی (MRI) : بندرت می توان یک اسکن MRI را برای معاینه سرطان دهان یا حفره دهانی بکار برد.

اسکن تصویربرداری با انتشار ذرات پوزیترون (PET) : برای بیمارانی که سرطان دهان در مورد آنها تشخیص داده شده است، یک اسکن PET ممکنست مفید باشد تا بتوان دید که آیا سرطان به غدد لنفاوی سرایت کرده است یا نه، برای تعیین محل اولیه سرطان وقتی که سرطان در غدد لنفاوی باشد و یا برای کنترل کل بدن برای هر گونه گسترش یاخته های سرطانی.

بلعیدن ماده باریوم : این مورد شامل نوشیدن نوشابه شکلاتی می باشد که دارای پایه حلال باریوم است و این امکان را می دهد که یاخته های سرطانی در مری و بخش بالایی سیستم گوارشی، با پرتو ایکس دیده شود. این روش تصویربرداری می تواند سرطان دهان را در رابطه با عمل جویدن نیز نشان دهد.

دیگر آزمایش ها

آزمایش خون : با تشخیص سرطان دهان، آزمایش خون انجام نمی شود اما با آزمایش خون می توان از سلامت عمومی بدن آگاه شد و اطلاعات سودمندی را پیش از آغاز درمان در اختیار پزشک گذاشت.

معاینه دندان : اگر استفاده از اشعه، بخشی از برنامه درمانی سرطان دهان شما باشد، معمولا توصیه می شود که پیش از آن، معاینه دندان انجام شود. یک دندانپزشک می تواند مراقبت لازم را برای پیشگیری انجام دهد تا آسیب ناشی از حفره دهانی را به حداقل برساند. هنگامی که دندان یا دیگر بخش های حفره دهانی نیاز به برداشتن داشته باشد، یک متخصص پروتز می تواند ظاهر دهان شما را به حالت اولیه برگرداند و نیز آسایش شما و عملکرد دهان را پس از انجام معالجات فراهم سازد.

 

 
کاربر:
رمز:
لینک ها:    
   
 

پیشگامان
پیشگام
کارت فینگر
پردازش تردد